1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Τα Νέα της Βασιλικής Βενέτη

Οι "Ευτυχισμένοι" Άνθρωποι! Γράφει η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA

Thursday, 18 September 2014

Οδηγίες…λέει…για μια καλύτερη ζωή. Λες και θα ανοίξεις μια μπροσούρα για να διαβάσεις τι πρέπει να κάνεις ώστε να αγγίξεις την ψυχική νιρβάνα!

Μα, είμαστε σοβαροί; Κυκλοφορεί εγχειρίδιο κατοχυρωμένης πατέντας η οποία οδηγεί κατευθείαν στην ιδανική πραγματικότητα; Σε αυτή που όλοι ευτυχισμένοι απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους!

Όχι, δεν είμαστε σοβαροί! Γιατί η ζωή δεν είναι απλά μια διαδικασία την οποία ακολουθούμε πιστά εφαρμόζοντας κανόνες ευτυχίας. Θέλω να πιστεύω ότι η ζωή είναι μια πορεία, ένα μακρύ ταξίδι στη διάρκεια του οποίου συλλέγουμε εμπειρίες γεμίζοντας το σακούλι με πολλές ποιοτικές στιγμές, από αυτές που διαμορφώνουν την ευτυχισμένη ζωή.

Ποιότητα, τι σας λέω τώρα! Μία αξία που μετριέται με υποκειμενικά σταθμά. Με αυτά τα μέτρα στα οποία κάθε άνθρωπος στηρίζεται για να ορίσει την ικανοποίηση σε κάθε αναπνοή!

Σας έχω πει ότι μ’ αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους; Ναι, μ’ αρέσει γιατί μαθαίνω βλέποντας τις συμπεριφορές τους. Μαθαίνω νέους τρόπους αντίδρασης, διαφορετικούς από αυτούς που επιλέγω, όταν βρεθώ σε παρόμοια κατάσταση. Και σας λέω πως είναι ένα σπουδαίο μάθημα, από αυτά που σου δείχνει πώς να ζεις καλύτερα!

Έχω παρατηρήσει ότι οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι αγαπούν και αποδέχονται τον εαυτό τους. Και δεν αναφέρομαι στις καλές πλευρές, όχι, αναφέρομαι σε αυτές που φορές μας τρομάζουν ψυχικά.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι έχουν ενδιαφέροντα. Θα τους βρεις να τρέχουν στη φύση, να διαβάζουν βιβλίο, να μοιράζονται χρόνο με φίλους, να προσφέρουν στους άλλους, να αφιερώνουν ώρα στους ίδιους.

Είναι άνθρωποι που διαλέγουν, αναγνωρίζοντας τι έχει πραγματική σημασία για εκείνους. Σπάνια, θα τους δεις να αναλώνονται σε συνθήκες που δεν τους ενδιαφέρουν.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι ταξιδεύουν. Προγραμματίζουν, προετοιμάζουν και, απολαμβάνουν την παραμονή τους σε έναν προορισμό.  

Αγαπούν το χώρο τους. Ζουν σε ένα περιβάλλον που νιώθουν άνετα φροντίζοντας για την διατήρηση της καθαριότητας.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι αναγνωρίζουν τις αντοχές τους, ξέρουν μέχρι που μπορούν και θέλουν να φθάσουν.

Καθορίζουν τα όρια τους. Προσφέρουν, αρνούνται, ζητούν, δίνουν, εκφράζουν, ακούνε, καλωσορίζουν, αποχαιρετούν ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι φεύγουν από όπου δεν θέλουν να καθίσουν!

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι σέβονται τους άλλους γιατί σέβονται τον εαυτό τους.

Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν καταφέρει αναγνωρίζοντας ότι κουράστηκαν για να τα αποκτήσουν.

Ορίζουν νέους στόχους διατηρώντας την προσωπική εξέλιξη σε πρόοδο.

Αγκαλιάζουν τον εαυτό μετά από κάθε αποτυχία, κακή στιγμή!

Ξέρουν ότι η ευτυχία είναι απαιτητική υπόθεση για αυτό, δεν εγκαταλείπουν ότι αγαπούν.   

Κάνουν ψυχοθεραπεία γιατί, πιστεύουν ότι η συνεργασία με έναν ειδικό θα τους φέρει πιο κοντά στον εαυτό!

Έχουν βρεθεί σε διλήμματα και έχουν ακολουθήσει την επιλογή που ήθελαν αψηφώντας οποιοδήποτε κόστος.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι έχουν γύρω τους άτομα που θέλουν το καλό τους.

Εκφράζουν ελεύθερα τα συναισθήματα τους.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι μιλούν με τον εαυτό.

Μεταμορφώνουν τα λάθη σε ευκαιρίες εξέλιξης και προχωρούν ξέροντας τι να αποφύγουν.

Έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στα απρόοπτα δίνοντας χώρο στις εξελίξεις.

Οι «ευτυχισμένοι» άνθρωποι ζουν σύμφωνα με τα «όνειρα» τους. Γνωρίζουν εμπειρικά ότι θα καταλήξουν εκεί που θέλουν.

Και προχωρούν στο χρόνο απολαμβάνοντας κάθε στιγμή γιατί, ξέρουν ότι σημασία δεν έχει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα αλλά, πως θα φθάσουν στο αύριο εφόσον, έχουν ζήσει καλά στο παρόν!

 

Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA

Επιστημονική Υπεύθυνη ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα

Υπεύθυνη Διεύθυνσης Veneti CPT Services Ltd Κύπρος

 

Οι Συμμετοχές του ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα σε Προσεχή Συνέδρια

Thursday, 02 October 2014

9-11 Οκτωβρίου 2014, Αίγλη Ζαππείου

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα ανακοινώνει την συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας "Ζώντας με τη Σχιζοφρένεια" στη Συνεδρία "ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ : Ζώντας με την Σχιζοφρένεια 0 27- 0 31" που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στις 16.00-17.30, στην Αίθουσα ΙΙΙ στην Αίγλη Ζαππείου με την Εργασία

Εφαρμογή του Γνωσιακού-Συμπεριφορικού Μοντέλου Ψυχοθεραπείας στη Θεραπεία του Παρανοειδή Τύπου της Σχιζοφρένειας"

Βενέτη Βασιλική Γ. Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας® Ελλάδα

 

6-9 Νοεμβρίου 2014, Πάτρα

Το ΔΔΕΕΨΥ® Ελλάδα συμμετέχει στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας που θα πραγματοποιηθεί 6-9 Νοεμβρίου στην Πάτρα με την Προφορική Ανακοίνωση

αποτελεσματικότητα της εφαρμογής της συστηματικής απευαισθητοποίησης και της διεκδικητικής εκπαίδευσης στην εξέλιξη της συμβουλευτικής διαδικασίας"

Βενέτη Βασιλική Γ. Διεπιστημονικό Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας®, Ελλάδα

 

Προσμένουμε να συνομιλήσουμε για τις εξελίξεις στην Επιστημονική Κοινότητα της Ψυχικής Υγείας!


Οι Φίλοι! Γράφει η Βασιλική Γ. Βενέτη, Post MA

Friday, 12 September 2014

Οι φίλοι! Ναι, για αυτούς μιλάω, τους ανθρώπους που επιλέγουμε να βάλουμε σε κάθε στιγμή της ζωής. Για την δεύτερη οικογένεια όπως συχνά χαρακτηρίζεται η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις, εκεί που οι καταστάσεις το επιτρέπουν, παίρνει την θέση ακόμη και της βιολογικής.

«Δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι», υποστηρίζει ο λαός θέλοντας να δώσει μια σύντομη περιγραφή της προσωπικότητας του ανθρώπου αφού, η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές που κάνουμε αντικατοπτρίζουν κάποιες πτυχές από τον χαρακτήρα που έχουμε διαμορφώσει.

Και αν στηριχτούμε στις έρευνες που έχουν γίνει, θα παρατηρήσουμε ότι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθορίζουν την αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον γιατί, τα αποτελέσματα των μελετών λένε ότι ο εξωστρεφής άνθρωπος, εκείνος που υιοθετεί ανοιχτές στάσεις στις προκλήσεις της ζωής, δημιουργεί περισσότερες φιλικές σχέσεις συγκριτικά με μια εσωστρεφή προσωπικότητα η οποία επιλέγει να κινείται σε λιγοστές διαπροσωπικές σχέσεις.

Read ArticleMore Articles...


Page 5 of 13

Veneti CPT Services

VENETI FOR CBT

ΔΔΕΕΨΥ®-Ελλάδα